22 March, 2011

Morotssoppa

 Soppor är nästan det bästa som finns. Hälsosamt, enkelt, snabbt, billigt och lyxigt.
Ni vet ju själva. Tomatiga gulaschsoppor i alperna, fransk bouilabaisse med smak av musslor, rysk fyllig borstj (mmm...bara att allt blir rött när man lagar till den), amerikansk pumpasoppa (åh himmelska butternut. Jag kommer aldrig glömma när jag fick äta det första gången) Japansk misosoppa som kan värma upp vilken sushihunger som helst. Ja, soppor är verkligen underskattat.
Det är något tjusigt över soppor. Som förrätt, eller spartansk huvudrätt.
Krämig bonnig morotssoppa är en favorit hos mig.
Morötter, lök, vitlök, grädde, oregano, hönsbuljong, salt och peppar och en klick yoghurt eller creme fraiche.
Dessutom passar den här maten perfekt till Viggo. 
Brödet är min favorit, surdeg från Höje Vedugnsbageri. 
Smakar nästan som det brödet mormor brukade baka.

7 comments:

  1. mmm, soppor är det bästa jag vet, med gott bröd att doppa i. det här blir en bra onsdagsmiddag. tack för tipset.

    och du, du borde ge ut en kokbok med många bilder och lite text :)

    ReplyDelete
  2. MM. Jag säger som Maria Montazami: Muuuums!

    ReplyDelete
  3. I like!! Kokbok med bilder men ingen text!! Tack för idén!!

    ReplyDelete
  4. Hej hej:)
    Du o jag: fika i Torsby eller Karlstad när det passar: lite kostrådgivning samtidigt: ur en PTs perspektiv:) Ska du nåt neråt stan framöver? Jag bjuder på fika!

    ReplyDelete
  5. Åhå Cia...nu blir jag rädd när du kommer med pekpinnen...oh ja ja ja...såklart vi måste fika. och såklart kostrådgivning. Ja, vad ska vi säga, kanske ska vi åka till karlstad på fredag?

    ReplyDelete
  6. Nej då inga pekpinnar:) hihi... Mera tips o råd i all välmening! Fredag är tufft att klämma in nåt på, däremot söndag när som helst:)!

    ReplyDelete
  7. Ja, jag ska se hur jag kan komma loss! Kram

    ReplyDelete

Tack för att du kommenterar. Jag läser allt.