Lyx att få vara ledig lördagar. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att man får vara ledig på veckans viktigaste dag lördagen. Denna regniga lördag i början på juni åt jag och Jögga dessa sparrisar till lunch. Jag sauterade dem lite lagom. De ska ha tuggmotstånd sa alltid min farmor. Jag gjorde en sallad caprese med blandade tomatsorter. Sallad caprese är verkligen min favoritsallad of all times om tomaterna har den rätta tonen. Sättet som salt och peppar plockar upp basilikan, olivoljan och mozzarellan kan vara så njutningsfullt. Absolut enkelt. Sen skar jag upp rökt lax från Gustava och kokade svensk färskpotatis. Fräsch, ren mat.
Detta intogs tillsammans med knäckebröd och smör och till dryck serverades alkoholfri Carlsberg. Mums. Om det är något jag börjat älska så är det öl. Har hört att det är något med öl och amning. Alkoholfritt får det bli. Skål.
åhh så gott det ser ut och låter.
ReplyDelete